Domácí majonéza ze 4 surovin

Jabli

Dneska je hlavním tématem Domácí Majonéza Ze 4 Surovin, kterou doma zvládneš přichystat levou zadní. Dlouho jsem kolem receptu pokukovala, četla reakce jaký olej použít a jaký ne, jestli vajíčko celé nebo jen žloutek a tak dále hurá pojďme.

Domácí majonéza ze 4 surovin

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
olivový olej panenský 200 ml
vejce slepičí střední, m 1 kus
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. K vyšlehání majonézy jsem použila klasický ponorný mixér. Majonézu jsem mixovala ve skleněné menší zavařovací sklenici, abych ji pak mohla už jen zavřít a nemusela přemisťovat. Do sklenice jsem dala celé vajíčko, olej, sůl a citronovou šťávu. Tyčový mixér jsem dala až na dno sklenice a začala mixovat na nejnižší rychlosti. Jakmile se začala majonéza tvořit, tyčový mixér jsem začala pomalu zvedat nahoru.

  2. Mixovala jsem cca 2 minutky, kdy se mi vytvořila hustá souměrná majonéza. Podle chuti můžeš ještě majonézu dochutit solí. Já jí dala na začátku málo, tak jsem pak ještě dosolovala.

  3. Majonézu skladuj ve šroubovací sklenici v ledničce. Veř mi, že se dlouho neohřeje

    Majonézu skladuj ve šroubovací sklenici v ledničce. Veř mi, že se dlouho neohřeje

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů