Domácí majonéza ze 4 surovin
Dneska je hlavním tématem Domácí Majonéza Ze 4 Surovin, kterou doma zvládneš přichystat levou zadní. Dlouho jsem kolem receptu pokukovala, četla reakce jaký olej použít a jaký ne, jestli vajíčko celé nebo jen žloutek a tak dále hurá pojďme.
- 10m
- 10 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Fitness recepty
- Lchf, low carb
- Mixér
- Oslava
- Paleo
- Primal
- Přílohy
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej panenský | 200 ml |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
K vyšlehání majonézy jsem použila klasický ponorný mixér. Majonézu jsem mixovala ve skleněné menší zavařovací sklenici, abych ji pak mohla už jen zavřít a nemusela přemisťovat. Do sklenice jsem dala celé vajíčko, olej, sůl a citronovou šťávu. Tyčový mixér jsem dala až na dno sklenice a začala mixovat na nejnižší rychlosti. Jakmile se začala majonéza tvořit, tyčový mixér jsem začala pomalu zvedat nahoru.
-
Mixovala jsem cca 2 minutky, kdy se mi vytvořila hustá souměrná majonéza. Podle chuti můžeš ještě majonézu dochutit solí. Já jí dala na začátku málo, tak jsem pak ještě dosolovala.
-
Majonézu skladuj ve šroubovací sklenici v ledničce. Veř mi, že se dlouho neohřeje
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů