Domácí Lučina

Monovaření

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Domácí Lučina

Syn mojí báječný kamarádky Brigi, kterej mimojiný miluje zelňačku k snídani, je taky závislej na rohlících s lučinou a šunkou

Postup přípravy

  1. Obě smetany dejte do misky a důkladně je mícháním spojte v kompaktní hmotu.

    Čistým plátýnkem, (tenkou utěrkou), vyložte cedník a položte na rendlík. Ten by měl mít pod cedníkem dostatečný prostor, kam bude odkapávat syrovátka. Přesahující okraje látky založte pod cedník, aby nikde nevyčuhovaly.

  2. Do plátýnka vlijte smetanovou směs a uložte do lednice na 24 hodin.

    Do plátýnka vlijte smetanovou směs a uložte do lednice na 24 hodin.
  3. Druhý den máte hotový lahodný smetanový sýr, který můžete dochutit třeba česnekem, pažitkou, sekanýma vlašákama, zkrátka jak se vám zlíbí

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte