Domácí LC Cibulový chleba.
RECEPT Na tento vyniakjící chlebík nás moc zaujal.Je velice rychlý a z výsledku jsme byli nadšeni!!! chleba chutná naprosto úžasně a kdo ho ochutnal ,nepoznal že je bez sacharidů a okamžitě škemral recept. určitě doporučujeme vyzkoušet!
- 56m
- 14 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
sezamové semínko tmavé | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 5 g |
psylium | 3 lžíce |
mandlová mouka | 2 lžíce |
cibule | 2 kusy |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
sýr eidam 30% | 200 g |
Postup přípravy
-
Nejprve jsi na kokosovém oleji osmažíme 2 nakrájené cibule pěkně dozlatova.Nastrouháme si 200g tvrdého sýra,my použili 30% Eidam,přidáme 4 vejce,půl lžičky soli,jednu lžičku mletého kmínu,2 lžíce semínek(slunečnice,tykev,len,sezam,chia),1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů,3 polévkové lžíce psylia,2 polévkové lžíce mandlové mouky.
-
Přidáme smaženou cibulku,a 2 polévkové lžíce nahrubo semletých semínek dle vaší volby.z hotové směsi uděláme rukama bochánek nebo dva ,navrchu nařežeme a můžeme posypat třeba parmazánem nebo semínky.pečeme v troube na 200°C 15minut ,potom troubu zmírníme na 150°C a dopečeme cca 30 min.dobu pečení je nutno přizpůsobit velikosti bochánků a vaší troubě! doufám že si pochutnáte jako my :-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů