Domácí kváskové houstičky

MY 3 V TOM

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Domácí kváskové houstičky

Domácí houstičky jsou dalším mým počinem po výrobě kváskového chleba na cestě za zdravějším pečivem

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek (dle návodu). Do mísy nalijeme postupně vodu, kvásek, olej. Přisypeme sůl, sezam, sodu a nakonec mouku.

  2. Ingredience uhněteme v těsto (doporučuji použít robota, proces přípravy těsta se tím urychlí). Těsto si rozdělíme na osm kousků, ze kterých vyválíme kuličky.

  3. V troubě si předehřejeme plech, na který dáme pečící papír. Vyválené kuličky dáváme na plech a mírně zmáčkneme, aby se vytvořila bulka. Necháme na teplém místě minimálně 1 hodinu (lépe tak 2-3 hodiny) kynout.

  4. Před pečením potřeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě na 230 stupňů po dobu 15 minut.

    TIP NAVÍC:

    Houstičky ještě více nakynou, pokud těsto necháme po vyhnětení min. 1 hodinu kynout, poté válíme bochánky a ty pak kyneme ještě 1 hodinu.

    Do houstiček je možné použít jakákoliv semínka na zpestření chuti.

    Houstičky je možné sypat hrubou himalájskou solí, kmínem nebo jinými semínky.

    Mouku je možné obměňovat, získáme tak mnoho variant.

    Houstičky je možné i zaplést. Já pro urychlení dělám jen bulky:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte