Domácí kokosové máslo
Náhrada za kokosmus, trochu jemnější a měkčí konzistence. Báječné jen tak na lžičku, na dezerty, do pečení, pralinek... Děkujeme Květě Borovičkové - Domácí lowcarb dobrůtky :)
- 10m
- 10 porcí
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Polevy, krémy, náplně
- Rostlinný původ
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kokos sušený, strouhaný | 1 000 g |
kokosový olej | 300 ml |
vanilkový extrakt | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kokos dejte do mixéru a mixujte dokud z něj nebude tekutá hmota, v některých přístrojích pokud jsou kvalitní to jde rychle, u jiných to chce trochu trpělivosti a nechat je odpočívat, když se hodně přehřívají.
-
Až budete mít kokos tekutý, přidejte máslo a extrakt a nechte v mixéru promíchat. Přelijte do skleniček a nechte ztuhnout. Kokos musí být opravdu kvalitní jinak nedosáhnete tu přirozenou sladkost, z některých levných prý ani máslo umixovat nejde.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů