Už jste zkusili kokosové máslo?
Svou nasládlou chutí připomíná pralinky Raffaello. ????
Můžete ho mlsat jen tak na lžičku nebo využít pro pečení a přípravu sladkých dezertů.
Mně nedávno kokosové máslo došlo a protože mé oblíbené má dlouhodobý výpadek a nedá v ČR koupit, rozhodla jsem se zkusit si vyrobit své vlastní.
???? Sama jsem byla překvapená, jak je to jednoduché.
- 2m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
kvalitní BIO, z odtučněného levného to nepůjde! 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Pro výrobu domácího kokosového másla potřebujete pouze dvě věci:
???? BIO strouhaný kokos
???? vysokorychlostní sekáček nebo mixér
Kokos nasypete do mixéru/sekáčku, zapnete a za 1-2 minuty máte skvělé kokosové máslo. ????
Recept a další informace najdete nově u mě na blogu
Makronutrienty
25%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 711 kJ | 271 kJ |
Kalorická hodnota | 648 kcal | 64,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,9 g
6,65 g |
2,39 g
0,665 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,39 SVJ | 0,239 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
64,4 g
58,2 g |
6,44 g
5,82 g |
Bílkoviny | 6,3 g | 0,63 g |
Sůl | 0,11 g | 0,011 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů