Jako bonus domácí tyčinky na chroupání....
- 1h:40m
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
250 ml |
250 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
4 g |
4 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Na posypání | |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
První část ingrediencí smícháme rukou v těsto a necháme v teple 60 minut kynout v uzavřené míse. Po vykynutí těsto promícháme s 1 polévkovou lžicí olivového oleje a sušeným tymiánem. Prsty pomaštěnými olejem vytvarujeme tyčinky, které necháme 20 minut na plechu s pečícím papírem odpočinout.
-
Potřeme je za všech stran olivovým olejem, posypeme hrubou solí a sušeným tymiánem.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě s hrnečkem vody na 220 stupňů cca 20 minut, pak necháme 10 minut ve vychládající troubě dojít- do zlatohněda. Necháme na mřížce zchladnout. Jíme vlažné i studené k dipům a omáčkám. Z těsta je výborná i pizza.
Makronutrienty
75%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 892 kJ | 166 kJ |
Kalorická hodnota | 213 kcal | 39,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33,7 g
2,09 g |
6,28 g
0,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,37 SVJ | 0,628 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,84 g
0,928 g |
1,28 g
0,173 g |
Bílkoviny | 4,23 g | 0,788 g |
Sůl | 4,34 g | 0,809 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů