Do teplých dnů, chladivá domácí lowcarb huspenina:).
- 10h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Huspenina | |
---|---|
600 g |
600 g |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
1 kus |
1 kus |
6 kuliček |
6 kuliček |
6 kuliček |
6 kuliček |
4 listy |
4 listy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Koleno a 2 nožky jsem vařila se zeleninou a kořením (stejně jako vývar, jen více bobkových listů) v pomaláči tak dlouho, než se vše “rozpadalo”, asi 8-9 hodin.
-
Maso nemelu, jen pokrájím, přidám mrkev z vývaru, trochu kapie a steril.okurky. Zaliju vývarem a počkám do druhého dne, což bývá napínavé, nedočkavost je blbá vlastnost. Ocet si dávám až na každou porci zvlášť.
Makronutrienty
12%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 690 kJ | 462 kJ |
Kalorická hodnota | 165 kcal | 110 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,23 g
1,36 g |
2,16 g
0,911 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,323 SVJ | 0,216 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
4,24 g |
7,89 g
2,84 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 7,7 g |
Sůl | 1,63 g | 1,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů