Tato domácí Debrecínka je luxusní záležitost - chutˇ jak si ji pamatujete jistě z dřívějších dob, ne ty mokré umělotiny, ale skutečný maso!!!
- 3h
- 10 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
700 g |
700 g |
Marináda | |
100 ml |
100 ml |
20 g |
20 g |
2 kusy |
2 kusy |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Na obalení | |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše na marinádu povaříme 5 minut, necháme zcela vychladnout a přecedíme. Touto marinádou napícháme maso.
-
Maso zabalíme do potravinářské folie, utáhneme a obalíme ještě párkrát.
Dáme na dva dny do lednice.
-
Po 48 hodinách dáme na dvě hodiny vařit na 85°C.
Hotové necháme zcela vystydnout.
-
Vystydlé rozbalíme a osušíme.
Na čistou folii si dáme papriku, maso v ní obalíme, zabalíme a na 24 hodin dáme znovu do lednice ztuhnout.
-
A konečně rozbalíme a nedočkavě si nakrájíme plátky skvělé domácí debrecínky...dobrou chuť!
Makronutrienty
3%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 930 kJ | 780 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 186 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,12 g
0,132 g |
0,936 g
0,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,112 SVJ | 0,094 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,3 g
6,13 g |
15,3 g
5,14 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 12 g |
Sůl | 2,55 g | 2,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů