- 3h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
700 g |
700 g |
Nálev | |
100 ml |
100 ml |
20 g |
20 g |
2 kusy |
2 kusy |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Na obalení | |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience dame do kastrolku a přivedeme k varu asi 5 min povaříme, dokud se sůl nerozpustí, pak odstavíme a necháme úplně vystydnout pod pokličkou. Vychladlé přecedíme pres sítko.
-
Tekutinou napichame injekční stříkačkou a jehlou maso v celku tak jak to je.Maso poté pořádně zabalíme a utahnem v potravinářské fólií, klidně i několik vrstev, dokud nevznikne utěsněny a stažený pevný váleček - v té fólií ho budete vařit! Dáme na 48hod do lednice.
-
Po 48 hod. vaříme ve vodní lázni 2hodiny a hlidame teplotu 85C. Pak balíček vyndame a necháme úplně vystydnout, poté balíček rozbalím, přebytečnou tekutinu vyleju, maso vyndám z fólie a papírovou utěrkou trochu osusim. na stole si roztáhnu kus potravinářské fólie, kterou posypu jemné sladkou mletou paprikou a maso v ní obalim a zároveň do fólie i zamotaná, dám do lednice a necháme uležet do druhého dne, pak papame.
Makronutrienty
3%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 930 kJ | 1 300 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 311 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,12 g
0,132 g |
1,56 g
0,184 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,112 SVJ | 0,156 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,3 g
6,13 g |
25,5 g
8,56 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 19,9 g |
Sůl | 2,55 g | 3,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů