Domácí debrecinka

AlenaK

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Domácí debrecinka

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience dame do kastrolku a přivedeme k varu asi 5 min povaříme, dokud se sůl nerozpustí, pak odstavíme a necháme úplně vystydnout pod pokličkou. Vychladlé přecedíme pres sítko.

  2. Tekutinou napichame injekční stříkačkou a jehlou maso v celku tak jak to je.Maso poté pořádně zabalíme a utahnem v potravinářské fólií, klidně i několik vrstev, dokud nevznikne utěsněny a stažený pevný váleček - v té fólií ho budete vařit! Dáme na 48hod do lednice.

  3. Po 48 hod. vaříme ve vodní lázni 2hodiny a hlidame teplotu 85C. Pak balíček vyndame a necháme úplně vystydnout, poté balíček rozbalím, přebytečnou tekutinu vyleju, maso vyndám z fólie a papírovou utěrkou trochu osusim. na stole si roztáhnu kus potravinářské fólie, kterou posypu jemné sladkou mletou paprikou a maso v ní obalim a zároveň do fólie i zamotaná, dám do lednice a necháme uležet do druhého dne, pak papame.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte