Domácí debrecinka

AlenaK

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Domácí debrecinka

Recept na moc dobrou domaci debrecinku:) Uzenina bez zbytecnych ecek, je vyborna.

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na nálev dáme do kastrolku a přivedeme k varu asi 5 min povaříme, dokud se sůl nerozpustí, pak odstavíme a necháme úplně vystydnout pod pokličkou. Vychladlé přecedíme přes sítko.

  2. Tekutinou napichame injekční stříkačkou a jehlou maso v celku tak jak to je.Maso poté pořádně zabalíme a utáhnem v potravinářské fólií, klidně i několik vrstev, dokud nevznikne utěsněný a stažený pevný váleček - v té fólií ho budete vařit!

  3. Dáme na 48hod. do lednice. Po 48 hod. vaříme ve vodní lázni 2hodiny a hlidame teplotu 85st.C. Pak balíček vyndáme a necháme úplně vystydnout, poté balíček rozbalím, přebytečnou tekutinu vyleju, maso vyndám z fólie a papírovou utěrkou trochu osušim.

  4. Na stole si roztáhnu kus potravinářské fólie, kterou posypu jemně sladkou mletou paprikou a maso v ní obalim a zároveň do fólie i zamotám, dám do lednice a necháme uležet do druhého dne, pak papame.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte