Domácí čokoláda
Úžasná lowcarb dobrota! Tuto čokoládu dělám léta a je hodně variabilní, vždy ji upravím podle toho, komu je primárně určená, někdo rád více hořkou, někdo sladší. Děkujeme Táně Liškové za skvělý tip :)
- 10m
- 20 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Paleo
- Párty pro děti
- Primal
- Rostlinný původ
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čokoláda hořká, 70 - 85% | 200 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
kokosový olej | 1 lžíce |
máslo z lískových ořechů | 20 g |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
brusinky sušené | 1 hrst |
ořechy lískové | 20 g |
kokos sušený, strouhaný | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny smícháme a ve vodní lázni zahřejeme, dokud nezískáme tuhou lesklou hmotu. Necháme ztuhnout v lednici a následně krájíme na tvary dle vlastní chuti. Úžasná mlska, která doplní hořčík a opravdu zasytí. Nemusíte ji vynechávat, ani když hubnete 🙂
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů