Domácí chleba z droždí

Snědeno.cz

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Domácí chleba z droždí

Pokud můžete někam přidat dýňová semínka, určitě je přidejte. Pro naše zdraví jsou učiněný poklad.

Postup přípravy

  1. Do trochy vlažné vody rozdrobíme droždí a necháme chvíli aktivovat. Ostatní suroviny nasypeme a nalijeme do mísy, přidáme rozpuštěné droždí a zaděláme vláčné těsto, ideálně za pomoci kuchyňského robotu. Potom těsto přendáme na vál a rukama ještě pořádně prohněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout přibližně 45 minut.

  2. Na vále z něj utvoříme bochánek, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut odpočívat. Rukama namočenýma ve vodě bochánek pohladíme. Do kastrolku nalijeme trošku vody a položíme vedle chleba na plech. Pokud budete chtít křupavější kůrku, v polovině pečení vodu vyndáme.

  3. Troubu rozpálíme na 200 st. C a chléb v ní 10 minut zapečeme. Potom snížíme teplotu na 160 st. C a dopečeme ještě asi 30 minut. Je-li hotový, vyzkoušíme poklepáním. Musí znít dutě.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte