Tomuto chlebu jak již název napovídá davají chuť pečené červené papriky.
- 1h:55m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
400 g |
400 g |
6 kusů |
6 kusů |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
15 g |
15 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs provensálské bylinky 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dvě červené papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a dáme je péct do trouby na gril pěkně do černa, aby šla slupka krásně odstranit.
V míse smícháme 6 vajec a 400g tvarohu, které vyšlehámě do krému.
Postupně přidáváme další ingredience a nakonec oloupané nakrájené papriky.
Základ tohotu chlebu tvoří velké množství tvarohu a vajec, tak počítejte s tím, že tento chlebík je vláčný.
Je ale chuťově velice zajímavý a dá se jíst jen tak samotný:-)
Pečeme ve formě při 150°C cca 60-70 minut, pak vyndáme z formy a dopečeme
dokřupava.(cca10-15 minut)
Makronutrienty
23%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 834 kJ | 837 kJ |
Kalorická hodnota | 199 kcal | 200 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,64 g
1,76 g |
7,66 g
1,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,764 SVJ | 0,766 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,8 g
2,91 g |
14,9 g
2,92 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 11,2 g |
Sůl | 1,52 g | 1,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů