Domácí Ajvar - zeleninová pikantní směs
Báječná pochoutka k masům, v sezóně skvěle zpracujeme nadbytek zeleniny. Více receptů na od Iris Stranska Roger Ruiz na: https://www.instagram.com/p/Cg4m4drg6V9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:20m
- 20 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Pomazánky
- Primal
- Regionální a krajové
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
červená paprika | 6 kusů |
rajčata | 8 kusů |
lilek baklažán | 5 kusů |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 15 kusů |
paprika mletá uzená | 1 lžička |
olivový olej | 150 ml |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
tymián sušený | 1 lžička |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Papriky a lilky dame pect do trouhy na 200° cca 30 minut. Pote prendame do hrnce nebo misy, prikryjeme folii a nechame zapotit cca 15 minut. Slupky oloupeme, vyndame jadrince a nakrajime na mensi kousky.
-
Rajčata sparime horkou vodou,oloupeme a nakrajime na male kousky. Na olivovem oleji nechame zesklovatet cibuli, cesnek a pridame zeleninu.Vse rozmixujeme, dochutime soli, peprem, uzenou palivou paprikou, bylinkami a varime na mirnem ohni do pozadovane hustoty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů