Domácí Ajvar - zeleninová pikantní směs

Báječná pochoutka k masům, v sezóně skvěle zpracujeme nadbytek zeleniny. Více receptů na od Iris Stranska Roger Ruiz na: https://www.instagram.com/p/Cg4m4drg6V9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Domácí Ajvar - zeleninová pikantní směs

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
červená paprika 6 kusů
rajčata 8 kusů
lilek baklažán 5 kusů
cibule 1 kus
česnek stroužky 15 kusů
paprika mletá uzená 1 lžička
olivový olej 150 ml
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
tymián sušený 1 lžička
oregano, dobromysl sušená 1 špetka

Postup přípravy

  1. Papriky a lilky dame pect do trouhy na 200° cca 30 minut. Pote prendame do hrnce nebo misy, prikryjeme folii a nechame zapotit cca 15 minut. Slupky oloupeme, vyndame jadrince a nakrajime na mensi kousky.

  2. Rajčata sparime horkou vodou,oloupeme a nakrajime na male kousky. Na olivovem oleji nechame zesklovatet cibuli, cesnek a pridame zeleninu.Vse rozmixujeme, dochutime soli, peprem, uzenou palivou paprikou, bylinkami a varime na mirnem ohni do pozadovane hustoty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů