Domáce krekry
Návšteva nám ich pochválila, tak určite budú chutiť aj vám :) Len napíšem, že množstvo surovín je na menší plech, ak si chcete krekry robiť na väčšom plechu, zdvojnásobte množstvo surovín.
- 30m
- 40 porcí
- středně obtížné
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Pečivo
- Rostlinný původ
- Silvestr
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 40 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
slunečnicová semínka | 100 g |
dýňová semínka | 100 g |
len, lněné semínko mleté | 6 lžiček |
mouka cizrnová | 50 g |
sůl | 1 lžička |
česnek stroužky | 2 kusy |
voda | 12 lžic |
Postup přípravy
-
Slnečnicové a tekvicové semienka opražíme na suchej panvici. V mise ich zmiešame s ľanovými semienkami, cícerovou múkou, roztlačeným cesnakom a soľou. Všetko premiešame, pridáme vodu. Vymiešame zmes, ktorú necháme chvíľu postáť.
-
Na plech dáme papier na pečenie a zmes naň rovnomerne rozotrieme. Nakrájame na tyčinky alebo štvorce (ľubovolný tvar) a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 min. Po upečení necháme na plechu do vychladnutia a potom oddelíme od seba jednotlivé kusy. A ešte menšia poznámka na záver: Pri rozotieraní cesta si kľudne pomôžte namočenými rukami, pôjde vám to ľahšie
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů