Domáce krekry

Healty Kiki

Návšteva nám ich pochválila, tak určite budú chutiť aj vám :) Len napíšem, že množstvo surovín je na menší plech, ak si chcete krekry robiť na väčšom plechu, zdvojnásobte množstvo surovín.

Domáce krekry

Suroviny pro 40 osob

Čeho Kolik
slunečnicová semínka 100 g
dýňová semínka 100 g
len, lněné semínko mleté 6 lžiček
mouka cizrnová 50 g
sůl 1 lžička
česnek stroužky 2 kusy
voda 12 lžic

Postup přípravy

  1. Slnečnicové a tekvicové semienka opražíme na suchej panvici. V mise ich zmiešame s ľanovými semienkami, cícerovou múkou, roztlačeným cesnakom a soľou. Všetko premiešame, pridáme vodu. Vymiešame zmes, ktorú necháme chvíľu postáť.

  2. Na plech dáme papier na pečenie a zmes naň rovnomerne rozotrieme. Nakrájame na tyčinky alebo štvorce (ľubovolný tvar) a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 min. Po upečení necháme na plechu do vychladnutia a potom oddelíme od seba jednotlivé kusy. A ešte menšia poznámka na záver: Pri rozotieraní cesta si kľudne pomôžte namočenými rukami, pôjde vám to ľahšie

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů