Domáca nutella z jabĺk

Miška

Domáca nutella z jabĺk

Suroviny pro 9 osob

Čeho Kolik
jablka 3 kg
čokoláda hořká, 70 - 85% 125 g
skořice mletá 0,5 lžičky
kořenicí směs perníkové koření 0,5 lžičky
kakaový prášek, holandské kakao 60 g
kyselina citrónová 1 lžička

Postup přípravy

  1. Najprv si očistíme jablká aj z vnútra aj z vonku. Dáme ich variť s trochou vody kým sa nerozvaria. Ak sú už dostatočne mäkké rozmixujeme na kašu a následne pridáme ostatné ingrediencie. Povaríme ešte kým sa všetko nespoji a nezačne bublat. Naplníme skla, otočíme dole viečkom a zabalíme do deky. Necháme úplne vychladnúť a uskladnime. Ak chceme mať viac aromatické nutellu pridáme viac korenia. Ak sladšiu môžme pridať med alebo trstinový cukor. Mne vyšlo z tejto dávky 9 kusov 2,5dc skiel.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů