Domáca nutella z jabĺk
- 1h
- 9 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Evropská
- Halloween
- Historické
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Oslava
- Outdoor a trek
- Paleo
- Párty
- Párty pro děti
- Pomazánky
- Posvícení
- Primal
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Rostlinný původ
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Svatba
- Valentýn
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 9 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
jablka | 3 kg |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 125 g |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
kořenicí směs perníkové koření | 0,5 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao | 60 g |
kyselina citrónová | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Najprv si očistíme jablká aj z vnútra aj z vonku. Dáme ich variť s trochou vody kým sa nerozvaria. Ak sú už dostatočne mäkké rozmixujeme na kašu a následne pridáme ostatné ingrediencie. Povaríme ešte kým sa všetko nespoji a nezačne bublat. Naplníme skla, otočíme dole viečkom a zabalíme do deky. Necháme úplne vychladnúť a uskladnime. Ak chceme mať viac aromatické nutellu pridáme viac korenia. Ak sladšiu môžme pridať med alebo trstinový cukor. Mne vyšlo z tejto dávky 9 kusov 2,5dc skiel.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů