- 1h
- 9 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Nutella | |
---|---|
3 kg |
3 kg |
125 g |
125 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kořenicí směs perníkové koření 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Najprv si očistíme jablká aj z vnútra aj z vonku. Dáme ich variť s trochou vody kým sa nerozvaria.
Ak sú už dostatočne mäkké rozmixujeme na kašu a následne pridáme ostatné ingrediencie. Povaríme ešte kým sa všetko nespoji a nezačne bublat. Naplníme skla, otočíme dole viečkom a zabalíme do deky.
Necháme úplne vychladnúť a uskladnime.
Ak chceme mať viac aromatické nutellu pridáme viac korenia.
Ak sladšiu môžme pridať med alebo trstinový cukor.
Mne vyšlo z tejto dávky 9 kusov 2,5dc skiel.
Makronutrienty
82%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 311 kJ | 1 102 kJ |
Kalorická hodnota | 74,3 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,2 g
3,32 g |
53,8 g
11,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,52 SVJ | 5,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,31 g
1,21 g |
8,17 g
4,27 g |
Bílkoviny | 1,02 g | 3,63 g |
Sůl | 0,098 g | 0,346 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů