Kuřátko, zeleninka a divoké koření - to vůbec není špatná kombinace. Je to výborný, ale přitom jednoduchý a snadný sváteční oběd.
- 1h:30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
5 stonků |
5 stonků |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
kořenicí směs divoké koření, na zvěřinu 1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Kuře osušíme. Máslo necháme změknout, smícháme s kořením, solí a lisovaným česnekem. Potom ho natřeme na i do kuřete.
Zeleninu nakrájíme na kostky. Můžeme osmahnout. Nasypeme na pekáč a na ni položíme kuře. Podlijeme 1 dl vody, pokud máte rádi, můžete i trochu vína.
-
Troubu rozehřejeme na 220°C a kuře pečeme odkryté cca 1 hodinu a 15 minut.
Makronutrienty
14%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 561 kJ | 2 772 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 662 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,42 g
1,15 g |
16,9 g
5,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,342 SVJ | 1,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,85 g
3,72 g |
38,7 g
18,4 g |
Bílkoviny | 12,9 g | 63,7 g |
Sůl | 0,665 g | 3,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů