Dip ala majonéza z vařených vajec
Jednoduchý a rychlý recept na falešnou majonézu z vařených vajec. Omáčka klasickou majonézu zcela nahradí, je lehká a dietní.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
čerstvý krémový sýr | 100 g |
hořčice plnotučná | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
sůl | 0,25 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
mléko | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme na tvrdo (cca 8 minut po ponoření do horké vody) a necháme zchladnout. Oloupaná vejce vložíme spolu s dalšími surovinami do mixéru a rozmixujeme do hladka, případně můžeme použít také tyčový mixér. Falešnou majonézou můžeme použít také jako základ na přípravu domácí tatarské omáčky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů