Dip ala majonéza z vařených vajec

Jídelní plán

Jednoduchý a rychlý recept na falešnou majonézu z vařených vajec. Omáčka klasickou majonézu zcela nahradí, je lehká a dietní.

Dip ala majonéza z vařených vajec

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 2 kusy
čerstvý krémový sýr 100 g
hořčice plnotučná 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sůl 0,25 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
mléko 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme na tvrdo (cca 8 minut po ponoření do horké vody) a necháme zchladnout. Oloupaná vejce vložíme spolu s dalšími surovinami do mixéru a rozmixujeme do hladka, případně můžeme použít také tyčový mixér. Falešnou majonézou můžeme použít také jako základ na přípravu domácí tatarské omáčky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů