Jednoduchý a rychlý recept na falešnou majonézu z vařených vajec. Omáčka klasickou majonézu zcela nahradí, je lehká a dietní.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme na tvrdo (cca 8 minut po ponoření do horké vody) a necháme zchladnout. Oloupaná vejce vložíme spolu s dalšími surovinami do mixéru a rozmixujeme do hladka, případně můžeme použít také tyčový mixér.
Falešnou majonézou můžeme použít také jako základ na přípravu domácí tatarské omáčky.
Makronutrienty
10%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 816 kJ | 1 008 kJ |
Kalorická hodnota | 195 kcal | 241 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,94 g
1,83 g |
3,63 g
2,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,294 SVJ | 0,363 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,8 g
4,91 g |
19,5 g
6,06 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 13,1 g |
Sůl | 1,08 g | 1,34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů