Diabolskè sotè s batátovymi plackami

MIMA

Nápadité a pálivé low carb jídlo, barevné a výborné...od Milady Sumkové, děkujeme :)

Diabolskè sotè s batátovymi plackami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřové sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
chilli jalapeňos papričky 1 kus
vepřová plec bez kosti 300 g
paprika kapie 1 kus
nakládané kyselé okurky 1 kus
vývar masový domácí 120 ml
paprika pálivá mletá 1 lžička
rajský protlak 1 lžíce
sůl 1 špetka
batáty, sladké brambory 400 g
sůl 1 špetka
česnek stroužky 3 kusy
kmín mletý 1 špetka
majoránka sušená drhnutá 1 špetka
vajíčka 1 kus
psylium 2 lžičky
vepřové sádlo 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Na bravčovej masti orestujem cibuľu, pridám 4 strúčiky cesnaku, čerstvù chilli papričku,bravčové mäso pokrájané na kocky a restujem 15 minùt, potom pridám na kocky pokrájanú čerstvù červenù kápiu, 1 väčšiu zaváranù uhorku pokrájanú tiež na kocky, zalejem vývarom (použila som čerstvý hovädzì z polievky) tak 120ml a dusím ďalších 15 minùt, pred koncom pridam mletù štipľavù papriku 1čl,a rajčinový pretlak 1pl,dochutim soľou a nechám ešte prejsť varom a hotovo.

  2. Placky: 1 batát očistím a postrúham, posolím a nechám 10 minút odpočinùť, potom povytláčam v rukách z prebytočnej vody, pridám 3 strúčiky cesnaku, mletú rascu, majoranku, 1 väčšie vajíčko a 2 čl psylia, premiešam a pečiem na bravčovej masti orestujem dozlatova.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů