Dezert z ovesných vloček s ořechy

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Dezert z ovesných vloček s ořechy

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mléko nízkotučné, odstředěné 200 ml
ovesné vločky jemné 40 g
cukr krupice 1 lžička
ořechy vlašské 15 g
mandle drcené 5 g
pistácie nesolené 5 g
čokoláda hořká, 70 - 85% 5 g
sirup barmanský, karamel 20 g
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky nasypeme do mléka, přidáme cukr, skořici, špetku soli a vlašské ořechy, přivedeme k varu a vaříme 2-3 minuty. Uvařenou ovesnou kaši naplníme do misek.

  2. Do každé misky navrch nasypeme nasekané mandle, drcené pistácie, čokoládu a přelijeme tekutým karamelem. Servírujeme podle chuti teplé nebo vychlazené.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů