- 15m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Krém | |
---|---|
150 g |
150 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 200 ml |
200 ml |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na šlehačku | |
smetana ke šlehání, šlehačka rostlinná 200 g |
200 g |
Na posypání | |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Namočíme do vysoké sklenice mandle přes noc. Zalijeme je mandlovým mlékem ze 2/3 a z 1/3 vodou, přidáme karob, zamícháme, přikryjeme alobalem a dáme přes noc do lednice.
-
Ráno vyndáme z lednice, přidáme datlový sirup, rozmixujeme.
Ušleháme si kokosovou smetanu Soyatoo je dost sladká, není třeba přislazovat. nečekejte od ní úplně pevnou konzistenci.
-
Pokud budete chtít zdobit světlým krémem je třeba si na jeden dezert odebrat vyšlehanou smetanu. Na jeden dezert 2 lžíce. Já odebrala asi ta 10 lžic.
-
Smícháme rozmixované mandle se smetanou, já přidala větší polovinu našlehané smetany, krátce směs pomixujeme. Plníme do sklenic, ozdobíme smetanou a posypeme Vivani hot chocolate.
Makronutrienty
38%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 994 kJ | 1 374 kJ |
Kalorická hodnota | 237 kcal | 328 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,4 g
9 g |
19,9 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,44 SVJ | 1,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18 g
5,69 g |
24,9 g
7,87 g |
Bílkoviny | 5,71 g | 7,89 g |
Sůl | 0,141 g | 0,196 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů