Dezert z dýně Hokaido!! Výborný LOW CARB Dezert ke kávě!

Food by Heart

Dezert z dýně Hokaido!! Výborný LOW CARB Dezert ke kávě!

Dezert z dýně Hokkaido nás mile překvapil!!

Postup přípravy

  1. Nejprve si dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka. Pro jemnější pyré můžete dýni oškrábat ale není to nutné, dá se použít i se slupkou. Nákrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Potom zcedíme vodu a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré.V míse smícháme všechny ingredience: 300g dýňového pyré , 100 g mandlové mouky , 100g rozemletých vlašských nebo jiných ořechů , 20 g kokosové mouky , 1-2 lžičky kypřícího prášku , 2 vejce , 50 g másla nebo kokosového oleje , 40 ml kokosového mléka , lžička vanilkového extraktu , lžička skořice. Můžete přisladit sladidlem dle diety ale není to nutné, je dobrý i bez toho. 2/3 vzniklé směsi nalijeme do formy, může být forma hranatá nebo třeba na bábovku. Do zbylého těsta přimícháme lžíci kakaa a nalijeme do formy , tím nám vznikne dvoubarevný chlebík.Pečeme v troubě na 170°C cca 30-40 minut . Po vychladnutí polejeme polevou , kterou si připravíme z másla a vysokoprocentní čokolády.Navrch posypeme oříšky , semínky , kokosem :-) U nás do večera zmizel , chutnal celé rodině:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte