Dezert z dýně Hokkaido nás mile překvapil!!
- 1h:40m
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
2 ml |
2 ml |
50 ml |
50 ml |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
Na polevu | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
5 g |
5 g |
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka. Pro jemnější pyré můžete dýni oškrábat ale není to nutné, dá se použít i se slupkou. Nákrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Potom zcedíme vodu a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladké pyré.V míse smícháme všechny ingredience: 300g dýňového pyré , 100 g mandlové mouky , 100g rozemletých vlašských nebo jiných ořechů , 20 g kokosové mouky , 1-2 lžičky kypřícího prášku , 2 vejce , 50 g másla nebo kokosového oleje , 40 ml kokosového mléka , lžička vanilkového extraktu , lžička skořice. Můžete přisladit sladidlem dle diety ale není to nutné, je dobrý i bez toho. 2/3 vzniklé směsi nalijeme do formy, může být forma hranatá nebo třeba na bábovku. Do zbylého těsta přimícháme lžíci kakaa a nalijeme do formy , tím nám vznikne dvoubarevný chlebík.Pečeme v troubě na 170°C cca 30-40 minut . Po vychladnutí polejeme polevou , kterou si připravíme z másla a vysokoprocentní čokolády.Navrch posypeme oříšky , semínky , kokosem :-) U nás do večera zmizel , chutnal celé rodině:-)
Makronutrienty
24%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 344 kJ | 680 kJ |
Kalorická hodnota | 321 kcal | 162 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,3 g
3,62 g |
5,74 g
1,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,13 SVJ | 0,574 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,2 g
9,17 g |
14,2 g
4,64 g |
Bílkoviny | 8,3 g | 4,2 g |
Sůl | 0,181 g | 0,092 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů