Poctivý silný vývar je tekuté zlato pro naše tělo, nejen při nízkosacharidovém (LC) stravování...pod maso, do polévek...
- 10h
- 50 porcí
- středně obtížné
Postup přípravy
-
V PH udělat vývar - kosti dávám napřed do trouby, 250 C asi 20 minut (kvůli barvě a vysrážení bílkovin). Pak dám do PH, přidám ciluli na čtvrtky a 1 PL octa.
-
Ze 6 kg kostí byli asi 4 litry vývaru ... zcedit přes plátno, nalít do hrnce a redukovat (vařit) až zbyde cca 500 ml hustého gelu. Po vychladnutí nalít do sáčků na led a dát do mrazáku.
-
Použití: Normálně místo vývaru zředit vodou, nebo pod maso, do omáček ...
Makronutrienty
1%
76%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 558 kJ | 688 kJ |
Kalorická hodnota | 133 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,337 g
0,103 g |
0,416 g
0,128 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,034 SVJ | 0,042 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,94 g
0 g |
7,33 g
0 g |
Bílkoviny | 19,7 g | 24,3 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů