Tato jednoduchá úprava dančího masa nemá chybu...
- 4h:10m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 300 g |
1 300 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
500 g |
500 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Maso omyjeme a zbavíme tuku. Ze všech stran důkladně osolíme a okořeníme mletým pepřem. Zprudka orestujeme v pánvi a přendáme do pomalého hrnce. Do výpeku vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do zlatohněda, poté zalijeme vývarem, necháme "odvařit" a vlijeme k masu. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na vyšší stupeň asi 4 hodinky.
-
Měkké maso vyjmeme, uložíme do pekáčku, lehce podlijeme a uložíme zakryté do trouby jen tak na 150 stupňů, aby nám nevychladlo. Šťávu přecedíme do kastrůlku, zahustíme trochou hotové jíšky a ještě lehce provaříme.
Makronutrienty
4%
79%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 556 kJ | 443 kJ |
Kalorická hodnota | 133 kcal | 106 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,02 g
0,171 g |
0,817 g
0,136 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,102 SVJ | 0,082 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,62 g
1,26 g |
3,68 g
1 g |
Bílkoviny | 20,7 g | 16,5 g |
Sůl | 0,62 g | 0,495 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů