DANČÍ MASO z pomalého hrnce

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

DANČÍ MASO z pomalého hrnce

Tato jednoduchá úprava dančího masa nemá chybu...

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a zbavíme tuku. Ze všech stran důkladně osolíme a okořeníme mletým pepřem. Zprudka orestujeme v pánvi a přendáme do pomalého hrnce. Do výpeku vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do zlatohněda, poté zalijeme vývarem, necháme "odvařit" a vlijeme k masu. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na vyšší stupeň asi 4 hodinky.

  2. Měkké maso vyjmeme, uložíme do pekáčku, lehce podlijeme a uložíme zakryté do trouby jen tak na 150 stupňů, aby nám nevychladlo. Šťávu přecedíme do kastrůlku, zahustíme trochou hotové jíšky a ještě lehce provaříme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte