DANČÍ MASO Z "POMALÁČKU" S BRAMBOROVO-HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

DANČÍ MASO Z "POMALÁČKU" S BRAMBOROVO-HRÁŠKOVÝM PYRÉ

Letos jsem se ani nesnažila shánět jehněčí. Prostě jsem sáhla do mrazáku pro kousek našeho oblíbeného dančího a trochu ho "hodila" do jarních barev...

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a zbavíme tuku. Ze všech stran důkladně osolíme a okořeníme mletým pepřem. Zprudka orestujeme v pánvi a přendáme do pomalého hrnce. Do výpeku vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do zlatohněda, poté zalijeme vývarem, necháme "odvařit" a vlijeme k masu. Hrnec přiklopíme a necháme vařit na vyšší stupeň asi 4 hodinky.

  2. Měkké maso vyjmeme, uložíme do pekáčku, lehce podlijeme a uložíme zakryté do trouby jen tak na 150 stupňů, aby nám nevychladlo. Poté už jen nakrájíme na úhledné plátky. Šťávu přecedíme do kastrůlku, zahustíme trochou hotové jíšky a ještě lehce provaříme.

  3. Hrášek uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme. Část hrášku si vždy odeberu stranou a vmíchám až do hotového pyré, hezky to pak na talíři vypadá. Zbytek projedeme v hrnci tyčovým mixerem a zakryjeme pokličkou, aby nám zbytečně nevychladl.

  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou (já zalévám již horkou), přidáme sůl a klasicky uvaříme doměkka. Scedíme a mačkadlem pěkně rozmačkáme, přidáme hráškové pyré, sušený česnek a máslo, důkladně promícháme, případně zředíme vývarem z hrášku na požadovanou konzistenci a nakonec vsypeme odložený uvařený hrášek a jen lehce promícháme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte