Ďábelská vejce

Adéla Kábelová

Skvělá zdravá nízkosacharidová pochoutka na Silvestra nebo jinou oslavu.

Ďábelská vejce

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 5 kusů
majonéza 1 lžíce
hořčice plnotučná 1 lžička
omáčka sriracha 5 g
ocet vinný bílý 1 lžíce
slanina 10 g
paprika sladká mletá uzená 1 lžička

Postup přípravy

  1. Uvaříme vejce natvrdro. Já je dávám do vroucí vody s octem a vařím cca 10 minut. Poté je ochladím ve studené vodě a oloupu skořápku. Vejce překrojíme napůl a opatrně vyjmeme žloutek - někdy to jde snadno, někdy hůře. Každopádně jsem opatrní, abychom nepoškodili bílek. Žloutky dáme do misky a přidáme majonézu, hořčici, sůl, pepř, srirachu (pokud máme rádi pálivé) a něco kyselého (já dávám cca lžící láku z kyselých okurek, může to být ale klidně i ocet). Žloutky lze dochutit v podstatě libovolně - místo majonézy použít třeba krémový sýr apod. Já vše přidávám spíše od oka. Vše pak dobře promícháme, měla by nám vzniknout pasta, která není příliš tuhá ani moc tekutá. Žloutkovou směs naplníme pomocí dvou lžiček do bílků. Já jsem ještě vajíčka posypala uzenou paprikou a na drobné kostičky nakrájenou a orestovanou slaninou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů