Cvikľovo tvarohový koláč s rebarboru - LC
Výborný nízkosacharidový dezert, nakyslý rebarborou a jemný tvarohem...
- 45m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa, předvařená | 300 g |
vajíčka | 2 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
mandlová mouka | 50 g |
mouka kokosová | 50 g |
rebarbora | 150 g |
voda | 50 ml |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 30 g |
kokosový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Korpus : 4 menšie uvarenè cvikľe si postrúham najemno a vymiešam s 2 celými vajíčkami, potom už len primiešam 1 pl kakaa, 50g kokosovej a 50 g mandľovej mùky. Malú formu si vymastím kokosovým olejom, rozložím cesto a pečiem pri 180 ° cca 15-20 minùt.
-
5 ks čerstvej rebarbory si očistìm a s 50 ml vody pomaly rozvarím na hustù konzistenciu (môžete pridať aj 3pl erytritu) 250 g krémového tvarohu rozmiešam s horkou čoko (rozpustím 5 toboliek s troškou kokos. oleja)
-
Na upečený vychladnutý korpus natriem rebarboru a tvarohovù plnku, dozdobím s ovocím a nechám v chladničke dobre vychladiť. Dobrú chuť
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů