Cviklovo - jabĺčkové karbanátky
Tiež radi odšťavňujete? A ľúbite kombináciu jablko - cvikla? Ja veľmi, je príjemne sladučká A čo odpad, ktorý vám zostane po odstavňovaní? Vyhodíte ho, či sa ním bavíte v kuchyni ďalej ? Ja sa priznám, že väčšinou tento odpad vyhodím, radšej potom pracujem s ešte nevyždímanými surovinami, no občas spravím aj výnimku a vďaka tomu vznikli tieto jednoduché cviklovo - jabĺčkové karbanátky
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa | 2 kusy |
jablka | 1 kus |
ovesné vločky jemné | 2 hrsti |
hladká mouka špaldová | 2 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
česnek stroužky | 2 kusy |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
olej řepkový | 100 ml |
ledový salát | 0,25 kusu |
pórek | 0,25 kusu |
okurka | 0,25 kusu |
bílý jogurt řeckého typu | 2 lžíce |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 lžička |
česnek stroužky | 1 kus |
olivový olej | 0,5 lžičky |
sůl himálajská jemná | 2 g |
Postup přípravy
-
Odšťavnila som teda 2 stredne veľké cvikly a 1 stredne veľké jablko. Nebojte sa, chuť jablka v karbanátkoch vôbec nepreráža :) Najprv si do misky nasypeme ovsené vločky, tie prelejeme troškou vody a necháme ich nabobtnať.
-
Vo veľkej mise potom zmiešame odpad, 2 PL špaldovej múky, 2 domáce vajíčka, ovsené vločky, 1-2 strúčiky cesnaku, provensálske bylinky, čierne mleté korenie a morskú soľ. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Karbanátky potom robíme na panvičke na rozpálenom oleji, ja som použila repkový.
-
Šalát : ten som spravila z nakrájaného ľadového šalátu, póru a uhorky, dresing: grécky jogurt, kôpor, 1-2 prelisované strúčiky cesnaku, olivový olej, morská soľ ❤️ Jednoduché, ale dobré
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů