Cviklovo - jabĺčkové karbanátky

Healty Kiki

Tiež radi odšťavňujete? A ľúbite kombináciu jablko - cvikla? Ja veľmi, je príjemne sladučká A čo odpad, ktorý vám zostane po odstavňovaní? Vyhodíte ho, či sa ním bavíte v kuchyni ďalej ? Ja sa priznám, že väčšinou tento odpad vyhodím, radšej potom pracujem s ešte nevyždímanými surovinami, no občas spravím aj výnimku a vďaka tomu vznikli tieto jednoduché cviklovo - jabĺčkové karbanátky

Cviklovo - jabĺčkové karbanátky

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
červená řepa 2 kusy
jablka 1 kus
ovesné vločky jemné 2 hrsti
hladká mouka špaldová 2 lžíce
vajíčka 2 kusy
česnek stroužky 2 kusy
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
sůl himálajská jemná 1 lžička
olej řepkový 100 ml
ledový salát 0,25 kusu
pórek 0,25 kusu
okurka 0,25 kusu
bílý jogurt řeckého typu 2 lžíce
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžička
česnek stroužky 1 kus
olivový olej 0,5 lžičky
sůl himálajská jemná 2 g

Postup přípravy

  1. Odšťavnila som teda 2 stredne veľké cvikly a 1 stredne veľké jablko. Nebojte sa, chuť jablka v karbanátkoch vôbec nepreráža :) Najprv si do misky nasypeme ovsené vločky, tie prelejeme troškou vody a necháme ich nabobtnať.

  2. Vo veľkej mise potom zmiešame odpad, 2 PL špaldovej múky, 2 domáce vajíčka, ovsené vločky, 1-2 strúčiky cesnaku, provensálske bylinky, čierne mleté korenie a morskú soľ. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Karbanátky potom robíme na panvičke na rozpálenom oleji, ja som použila repkový.

  3. Šalát : ten som spravila z nakrájaného ľadového šalátu, póru a uhorky, dresing: grécky jogurt, kôpor, 1-2 prelisované strúčiky cesnaku, olivový olej, morská soľ ❤️ Jednoduché, ale dobré

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů