Tiež radi odšťavňujete?
A ľúbite kombináciu jablko - cvikla?
Ja veľmi, je príjemne sladučká
A čo odpad, ktorý vám zostane po odstavňovaní? Vyhodíte ho, či sa ním bavíte v kuchyni ďalej ?
Ja sa priznám, že väčšinou tento odpad vyhodím, radšej potom pracujem s ešte nevyždímanými surovinami, no občas spravím aj výnimku a vďaka tomu vznikli tieto jednoduché cviklovo - jabĺčkové karbanátky
- 30m
- 3 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
100 ml |
100 ml |
Salát | |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
Dresing | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 g |
2 g |
Postup přípravy
-
Odšťavnila som teda 2 stredne veľké cvikly a 1 stredne veľké jablko. Nebojte sa, chuť jablka v karbanátkoch vôbec nepreráža :) Najprv si do misky nasypeme ovsené vločky, tie prelejeme troškou vody a necháme ich nabobtnať.
-
Vo veľkej mise potom zmiešame odpad, 2 PL špaldovej múky, 2 domáce vajíčka, ovsené vločky, 1-2 strúčiky cesnaku, provensálske bylinky, čierne mleté korenie a morskú soľ. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Karbanátky potom robíme na panvičke na rozpálenom oleji, ja som použila repkový.
-
Šalát : ten som spravila z nakrájaného ľadového šalátu, póru a uhorky, dresing: grécky jogurt, kôpor, 1-2 prelisované strúčiky cesnaku, olivový olej, morská soľ ❤️ Jednoduché, ale dobré
Makronutrienty
33%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 814 kJ | 3 307 kJ |
Kalorická hodnota | 195 kcal | 790 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
3,32 g |
40,8 g
13,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 4,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,3 g
5,71 g |
70,1 g
23,2 g |
Bílkoviny | 2,98 g | 12,1 g |
Sůl | 0,815 g | 3,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů