Cviklovo-hruškový posúch s kozím syrom

Healty Kiki

Tiež tak milujete jesenný cviklový šalát s kozím syrom, hruškou a vlašskými orieškami? :) Tak toto je jeho koláčová, teda posúchová verzia, plná jesenných chutí :) V koláčiku je použitá zdravšia verzia múky - ovsená, no môžete ju nahradiť aj tou špaldovou či ražnou :) Pečený kozí syr je perfektný, tento slaný koláč určite stojí za vyskúšanie :)

Cviklovo-hruškový posúch s kozím syrom

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
ovesná mouka 400 g
len, lněné semínko mleté 100 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
kmín mletý 1 lžička
koriandr mletý 0,5 lžičky
sůl bylinková 2 lžičky
červená řepa 2 kusy
hruška 1 kus
olivový olej 3 lžíce
voda 300 ml
čerstvý sýr kozí 100 g
rukola 2 hrsti
ořechy vlašské 2 hrsti
sůl 1 lžička
kmín drcený 1 lžička

Postup přípravy

  1. Pokud nemáme doma koupenou ovesnou mouku, vyrobíme si ji mletím ovesných vloček na kávovém mlýnku. Důkladně smícháme zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience. Ty pak spojíme a vytvoříme těsto. Těsto je hutnější, na plechu je dobré ho válečkem rozmačkat do stran.

  2. Pokryjeme ho nastrouhanou červenou řepou spolu s hruškami a ochutíme mletou kmínem a solí. Placku posypeme kousky ovčího sýra a vlašskými ořechy.

  3. Je na vás, zda dáte rucolu na koláč ještě před pečením nebo během něho nebo preferujete jen čerstvou rucolu. Já miluji rucolu i tepelně upravenou i čerstvou, tak jsem se rozhodla pro obě tyto varianty :) Placku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 40 minut. Třeba ho pozorovat, protože je těsto mokřejší konzistence.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů