Oblíbené a efektní nízkosacharidové phoštění či dezert...
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
120 g |
120 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Pekla jsem na 170°C, čas jsem nehlídala. Jakmile se těsto nelepilo na špejli.
-
V kastrůlku si rozpustím máslo, následně čokoládu. Poté vypnu a nechám mírně vychladnout. Přidám tvaroh, promíchám a dala jsem chladit za okno.
Makronutrienty
26%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 379 kJ | 941 kJ |
Kalorická hodnota | 330 kcal | 225 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,9 g
4,41 g |
9,48 g
3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,39 SVJ | 0,948 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,9 g
12,7 g |
19 g
8,65 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 7,62 g |
Sůl | 0,088 g | 0,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů