CUPCAKE z lískooříškové mouky s borůvkovým mascarpone !!!
Cupcaky z lískooříškové mouky jsou lehoučké a pěkně vláčné.
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Pečení
- Pečivo
- Slavnostní tabule
- Snídaně
- Svatba
- Valentýn
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 100 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 50 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
ořechy lískové mleté | 100 g |
vinný kámen | 5 g |
sůl | 1 špetka |
borůvky | 1 hrst |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 20 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 250 g |
máslo čerstvé | 80 g |
borůvky | 125 g |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 30 g |
Postup přípravy
-
V míse ušleháme 100g másla, 50 g sladidla a špetku soli. Přidáme 2 celá vejce, 100g najemno umletých lískových oříšků a 1 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem. Směs nalijeme do formy na muffiny, kterou vymažeme a vysypeme buď strouhaným kokosem nebo můžeme použít papírové košíčky. Než je dáme do trouby do každé z nich vtlačíme 3 ks borůvek a kousek 85% čokolády. Pečeme na 180°C cca 15-25 minut podle vaší trouby. Než upečeme korpusy připravíme si krém.Vyšleháme 250g mascarpone s 80g másla pokojové teploty. Přidáme borůvky, které předem rozmixujeme tyčovým mixérem se 2 PL sladidla. Můžeme rozmixované borůvky přecedit přes sítko, krém bude pak hladší. Dáme chladit do lednice než vystydnou korpusy. Potom si krém připravíme do zdobícího sáčku a nastříkáme na muffiny, Nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie:-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů