CUPCAKE z lískooříškové mouky s borůvkovým mascarpone !!!

Food by Heart

Cupcaky z lískooříškové mouky jsou lehoučké a pěkně vláčné.

CUPCAKE z lískooříškové mouky s borůvkovým mascarpone !!!

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
máslo čerstvé 100 g
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 50 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
ořechy lískové mleté 100 g
vinný kámen 5 g
sůl 1 špetka
borůvky 1 hrst
čokoláda hořká, 80 - 90% 20 g
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g
máslo čerstvé 80 g
borůvky 125 g
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 30 g

Postup přípravy

  1. V míse ušleháme 100g másla, 50 g sladidla a špetku soli. Přidáme 2 celá vejce, 100g najemno umletých lískových oříšků a 1 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem. Směs nalijeme do formy na muffiny, kterou vymažeme a vysypeme buď strouhaným kokosem nebo můžeme použít papírové košíčky. Než je dáme do trouby do každé z nich vtlačíme 3 ks borůvek a kousek 85% čokolády. Pečeme na 180°C cca 15-25 minut podle vaší trouby. Než upečeme korpusy připravíme si krém.Vyšleháme 250g mascarpone s 80g másla pokojové teploty. Přidáme borůvky, které předem rozmixujeme tyčovým mixérem se 2 PL sladidla. Můžeme rozmixované borůvky přecedit přes sítko, krém bude pak hladší. Dáme chladit do lednice než vystydnou korpusy. Potom si krém připravíme do zdobícího sáčku a nastříkáme na muffiny, Nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie:-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů