Cukroví drožďové
Právě dopečené - čerstvé, nemohla jsem spát Loni jsem dělala cukroví obdobné, šlehačkové /nebylo takové.../, takže jsem se opět jsem vrátila k tomuto, pečeme ho několik let a je nejlepší, křehoučké a droždím není cítit.
- 1h
- 70 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 70 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 250 g |
máslo | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
droždí kostka | 0,5 kusu |
mléko polotučné 1,5% tuku | 2 lžíce |
cukr moučka | 200 g |
cukr vanilkový | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Vypracovat hladké těsto, případně na dopracování přidat trošku mouky.Vyválet asi půl centimetru, vypichovat tvary - dělám droboučké a péct ve vyhřáté troubě na 200st.než spodky lehce zrůžoví. Ještě teplé obalovat v moučkovém cukru s vanilkovým.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů