Cukroví drožďové

Barbora Tinglová

Právě dopečené - čerstvé, nemohla jsem spát Loni jsem dělala cukroví obdobné, šlehačkové /nebylo takové.../, takže jsem se opět jsem vrátila k tomuto, pečeme ho několik let a je nejlepší, křehoučké a droždím není cítit.

Cukroví drožďové

Suroviny pro 70 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 250 g
máslo 250 g
vajíčka 1 kus
droždí kostka 0,5 kusu
mléko polotučné 1,5% tuku 2 lžíce
cukr moučka 200 g
cukr vanilkový 2 kusy

Postup přípravy

  1. Vypracovat hladké těsto, případně na dopracování přidat trošku mouky.Vyválet asi půl centimetru, vypichovat tvary - dělám droboučké a péct ve vyhřáté troubě na 200st.než spodky lehce zrůžoví. Ještě teplé obalovat v moučkovém cukru s vanilkovým.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů