Cuketový perník s polevou

Aneta Schneiderová

Vláčný lowcarb dezert, v čase cuket si ráda upeču. Recept i s postupem a další recepty najdete na mém instagramu https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/

Cuketový perník s polevou

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
cuketa 200 g
vajíčka 3 kusy
mandlová mouka 40 g
prášek proteinový, vanilka 40 g
mouka kokosová 20 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička
erythritol, sukrin 2 lžičky
tvaroh měkký tučný 1 kus
čokoláda hořká, 80 - 90% 60 g
máslo čerstvé 1 lžíce
borůvky 1 hrst
kokos sušený, chipsy 5 g

Postup přípravy

  1. Cuketu si nastrouháte, můžete maličko posolit a vymačkáte z ní přebytečnou vodu, poté rozmixujete s vejci. Zvlášť si smícháte všechny mokré ingredience a poté přimícháte směs z cukety a vejce. Pečete na 160 stupňů cca 35 minut.

  2. Poté necháte vychladnout, pomažete rozmíchaným tvarohem a polijete čokoládou. Dozdobíte a necháte v lednici odpočinout nejlépe přes noc.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů