Cuketový perník s polevou
Vláčný lowcarb dezert, v čase cuket si ráda upeču. Recept i s postupem a další recepty najdete na mém instagramu https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 45m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 200 g |
vajíčka | 3 kusy |
mandlová mouka | 40 g |
prášek proteinový, vanilka | 40 g |
mouka kokosová | 20 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření | 1 lžička |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 60 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
borůvky | 1 hrst |
kokos sušený, chipsy | 5 g |
Postup přípravy
-
Cuketu si nastrouháte, můžete maličko posolit a vymačkáte z ní přebytečnou vodu, poté rozmixujete s vejci. Zvlášť si smícháte všechny mokré ingredience a poté přimícháte směs z cukety a vejce. Pečete na 160 stupňů cca 35 minut.
-
Poté necháte vychladnout, pomažete rozmíchaným tvarohem a polijete čokoládou. Dozdobíte a necháte v lednici odpočinout nejlépe přes noc.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů