Vláčný lowcarb dezert, v čase cuket si ráda upeču.
Recept i s postupem a další recepty najdete na mém instagramu https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 45m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto 18 cm | |
---|---|
nastrouhané a vymačkané cukety 200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
40 g |
40 g |
případně dejte více mandlové mouky 40 g |
40 g |
20 g |
20 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Poleva | |
1 kus |
1 kus |
60 g |
60 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Cuketu si nastrouháte, můžete maličko posolit a vymačkáte z ní přebytečnou vodu, poté rozmixujete s vejci.
Zvlášť si smícháte všechny mokré ingredience a poté přimícháte směs z cukety a vejce.
Pečete na 160 stupňů cca 35 minut.
-
Poté necháte vychladnout, pomažete rozmíchaným tvarohem a polijete čokoládou. Dozdobíte a necháte v lednici odpočinout nejlépe přes noc.
Makronutrienty
25%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 785 kJ | 857 kJ |
Kalorická hodnota | 188 kcal | 205 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,13 g
3,14 g |
8,88 g
3,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,813 SVJ | 0,888 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,4 g
5,25 g |
13,5 g
5,73 g |
Bílkoviny | 12,5 g | 13,6 g |
Sůl | 0,207 g | 0,226 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů