Vynikajíci lowcarb dezert, voní skořicí a babiččiným perníkem...
Inspirace receptem Lady Michové, děkujeme :), s malými obměnami upekl tento Jozef Kabát :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto prům.26 cm | |
---|---|
600 g |
600 g |
150 g |
150 g |
40 g |
40 g |
110 g |
110 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
70 g |
70 g |
6 kusů |
6 kusů |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g |
15 g |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžičky |
3 lžičky |
kořenicí směs perníkové koření 20 g |
20 g |
na vyplakání cukety 2 lžičky |
2 lžičky |
Poleva | |
150 g |
150 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
40 g |
40 g |
150 ml |
150 ml |
na posypání 4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve jsem nastrouhal nahrubo cuketu, lehce osolil, nechal 15 minut vyplakat a vymačkal šťávu. Rozehřál kokosový olej a nechal chladnout. Vyšlehal jsem vejce s erythritolem do pěny (musí se šlehat několik minut), přidal olej a cuketu. Ořechy jsem v sekáčku nasekal a smíchal s ostatními suchými potravinami, přidal k vaječné směsi a dostatečně prošlehal, vyhnětl.
-
Vzniklo mazlavé těsto, které jsem přendal do dortové formy a uhladil. Formu jsem měl 26 cm, na dno jsem dal pečící papír a stěny vymazal máslem. Pekl jsem na 180 °C 40 minut. Nechal jsem korpus vychladit, nožem oddělil stěny od formy a vyklopil, sloupl papír a zase vrátil celý do formy.
-
V kastrůlku jsem rozehřál smetanu, máslo a erythritol a už bez dalšího zahřívání nasypal čokoládu. Ta se za stálého míchání rozhřála a zhoustla.
Polil jsem čokoládou korpus, rozetřel, posypal kokosem a nechal přes noc chladit.
Makronutrienty
26%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 236 kJ | 2 034 kJ |
Kalorická hodnota | 295 kcal | 486 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,6 g
3,13 g |
19 g
5,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,16 SVJ | 1,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g
10,7 g |
41,9 g
17,6 g |
Bílkoviny | 7,85 g | 12,9 g |
Sůl | 0,923 g | 1,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů