CUKETOVÝ NÁKYP

Danula

Slovy klasika..."Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný". Poslední dobou nějak závodím s časem, peru se s přírodou a snažím se alespoň přežít. A cukety si vesele rostou...

CUKETOVÝ NÁKYP

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
cuketa 2 kusy
česnek stroužky 5 kusů
sýr tvrdý přírodní 250 g
cibule 2 kusy
maso uzené vepřové 300 g
olej řepkový 1 hrnek
jemná krupice, dětská krupička 1 hrnek
kypřící prášek do pečiva 1 kus
petrželka, petrželová nať 2 lžíce
vajíčka 4 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
čerstvá majoránka 1 hrst

Postup přípravy

  1. 2 středně velké cukety (nahrubo nastrouhat i se slupkou, ve finále toho byly asi 3 hrnky), 5 stroužků česneku (prolisovat), 2 cibule (na kostičky), 250g tvrdého sýra (na kostičky), 300g uzeného masa (možná jsem dnes dala i o trochu víc, opět na kostičky), 1/3 hrnku oleje, 1 hrnek dětské krupičky nebo hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce sekané petrželky, 4 vejce, 1 lžička soli, pepř, majoránka.

  2. Smíchat a nalít do sádlem vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího pekáčku (já měla formu 32x22cm vnitřní rozměr). Péct asi 1 hodinku na 180 stupňů.

  3. Dá se konzumovat teplý, ale i studený. Já většinou nevydržím čekat než to alespoň malinko zchladne a pálím si hrdlo...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů