Vynikající low carb recept z cukety. Klasický litý perník s čokoládovou polevou, jen v low carb verzi. Je parádní.
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
600 g |
600 g |
4 kusy |
4 kusy |
6 lžic |
6 lžic |
120 g |
120 g |
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce |
4 lžíce |
400 g |
400 g |
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
4 lžičky |
4 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
8 lžiček |
8 lžiček |
Poleva | |
3 lžíce |
3 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Cuketu si nastrouháte a mírně vymačkáte od vody (nemusíte moc) a poté přidáte všechny mokré ingredience. V další misce si smícháte ty sypké a pomalu zapracujete k sobě. Pečete na 170 stupňů 40 minut. Poté párátkem zkontrolujete.
-
Olej+čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a nalejete na upečený perník. Poté necháte chvíli ztuhnout a uležet.
Makronutrienty
32%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 007 kJ | 1 385 kJ |
Kalorická hodnota | 241 kcal | 331 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,6 g
3,14 g |
17,4 g
4,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,26 SVJ | 1,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20 g
10,1 g |
27,5 g
13,8 g |
Bílkoviny | 6,36 g | 8,75 g |
Sůl | 0,771 g | 1,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů