Cuketový koláč s mletým masem - LC

Cuketový koláč s mletým masem - LC

Báječné nízkosacharidové jídlo, v sezóně cuket velmi vítané.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za krásný recept :)

Postup přípravy

  1. Cukety jsem nastrouhal nahrubo, trochu prosolil a nechal 15 minut v míse vyplakat. Přes bavlněnou utěrku jsem vymačkal vodu, gramáž po zbavení vody byla 530 g. Do vymačkané cukety jsem nastrouhal mozzarellu, přidal vejce a promíchal.

  2. Vedle v míse jsem smíchal mouky, PDP, xantan a najemno nastrouhaný parmezánový sýr. Obě směsi smíchal a nechal 15 minut odpočinout, poté rozdělil těsto na 2 poloviny a po jedné pekl rozetřenou ve skleněném pekáči na papíru 25 minut na 180°C. Oba korpusy jsem vychladil, otočil a sloupl papír.

  3. Na pánvi na sádle jsem zpěnil cibulku, přidal na drobné kostičky bůček, po chvilce maso a dusil, dokud se maso tepelně neupravilo, cca 10 minut. Přidal jsem rozmixovaná zavařená rajčata a dusil dalších cca 20 minut, poté koření a nechal dalších 10 minut pod poklicí. Vypnul plotýnku a namačkal česnek, promíchal a nechal už jen pod poklicí a dál nedusil.

  4. Do skleněné formy na nový papír dal jeden upečený plát koláče, masovou směs a druhý díl koláče. Navrch naskládal kolečka mozzarelly na pizzu a pekl 30 minut na 200 °C, do zezlátnutí sýra.

  5. Syrové těsto jsem roztíral hřbetem polévkové lžíce, těsto je vláčné a poddajné, pracuje se s ním lehce. Náplň si může každý přizpůsobit vlastní chuti, sýr navrch nemusí být nebo může být jiný a xantanová guma není nutná.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte