Pečená kachna, dva druhy zelí a knedlík...klasika v lowcarb stylu. Děkujeme Věře Husákové za skvělý recept!
- 35m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlík | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
sníh 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
1/2 malé cukety nastrouhám najemno, osolím a nechám vypotit.
Po půl hodině vysuším v utěrce, přidám 1 žloutek,1/2 lžičky prášku do pečiva a sníh z bílku. Dám do vymazaného hrnku a vlním v mikrovlnce 3 minuty.
Makronutrienty
28%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 215 kJ | 497 kJ |
Kalorická hodnota | 51,4 kcal | 119 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,89 g
0,245 g |
6,69 g
0,567 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,289 SVJ | 0,669 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,62 g
0,888 g |
6,06 g
2,06 g |
Bílkoviny | 4,93 g | 11,4 g |
Sůl | 1,56 g | 3,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů