Cuketovo špenátová roláda se sušenými rajčaty
- ideální studené na nízkosacharidovou snídani místo pečiva, skvělé na cesty... Děkujeme Janě Kvasnicové za recept :)
- 35m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
mozzarella | 1 kus |
cuketa | 1 kus |
špenát, čerstvé listy | 100 g |
sýr s modrou plísní, niva | 50 g |
rajčata sušená | 20 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
mouka lněná | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Vajíčka s mozarellou mix, přidat cuketu, špenát, koření a nivu či jiný sýr, rajčata, koření, droždí a mouku. Těsto je hutné...rozetřeme na plech (na peč.papír máznutý olejem) a pečeme cca 25min na 180 dle trouby.
-
Sloupnout z papíru, otočit, namazat co kdo rád, já lučina s česnekem a červenou paprikou. Krásně se roluje a netrhá.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů