Cuketovo-mrkvový quiche - LC
Naprosto luxusní nízkosacharidový (lowcarb) oběd/večeře. Variabilní dle chuti - od Malvíny Hudyové, děkujeme:)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
slunečnicová semínka | 200 g |
máslo čerstvé | 90 g |
sůl | 1 špetka |
cuketa | 3 kusy |
mrkev | 4 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
sýr polotvrdý kozí | 130 g |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Semínka rozmixujeme nejemno, přidáme změklé máslo a sůl. Vypracujeme těsto a dáme na 10min do mrazáku. Těsto po té vmačkáme do formy,propícháme vydličkou a pečeme na 180°C 10min.
-
Ze zeleniny si připravýme plátky pomocí širší škrabky. Začínáme od středu,po té namotáváme okolo a okolo a okolo až ke kraji :). Sýr si rozmixujem se smetanou a vejcem, osolíme já přidala i česnek, ale nemusí býtC Pečem 30 - 40 min. na 180°C. Můžem podávat teplé i studené.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů