Cuketovo makové bábovky - LC
V tomto lowcarb dezertu byste cuketu nenašli, přitom si zdravě pochutnáte vy i návštěva. Krásný nízkosacharidový recept od Boženky Vaculkové, děkujeme :)
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 200 g |
mandlová mouka | 100 g |
mák mletý | 80 g |
xylitol, cukr březový | 40 g |
vajíčka | 2 kusy |
soda jedlá | 1 lžička |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 30 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
200g nastrouhané, vody zbavené cukety,100g mletých mandlí nebo mandlové mouky, 80g mletého máku, 40g sladidla, 2 vejce, 1 lžička sody smíchat, nalít do forem nebo na menší plech, po upečení polít vhodnou čokoládou. Pekla jsem na 180°C/20minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů