CUKETOVÉ PERNÍKOVÉ MUFFINKY

Oli

Voňavý lowcarb dezert či snídaně. Děkujeme Věře Husákové za recept :)

CUKETOVÉ PERNÍKOVÉ MUFFINKY

Suroviny pro 18 osob

Čeho Kolik
cuketa 350 g
sůl 2 špetky
vajíčka 4 kusy
máslo čerstvé 40 g
mandle mleté 150 g
mouka kokosová 50 g
erythritol, sukrin 4 lžičky
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
skořice mletá 1 lžička
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky
čokoláda hořká, 90% 50 g
smetana na vaření 50 g
máslo čerstvé 20 g
erythritol, sukrin 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Nastrouhám nahrubo cuketu, osolím jí a nechám vypotit, pak jí vyždímu.

  2. Celá vejce s erythritolem vyšlehám do pěny, přidám máslo, cuketu a nakonec smíchané suché přísady. Důkladně promíchám, naplním formy na muffíny tak do 3/4 a peču na 180°C 20-25 minut(zkusím špejlí)

  3. Po vychladnutí vyndám z formiček, poliji polevou a posypu kokosem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů