CUKETOVÉ PERNÍKOVÉ MUFFINKY
Voňavý lowcarb dezert či snídaně. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 18 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 18 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 350 g |
sůl | 2 špetky |
vajíčka | 4 kusy |
máslo čerstvé | 40 g |
mandle mleté | 150 g |
mouka kokosová | 50 g |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
skořice mletá | 1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření | 2 lžičky |
čokoláda hořká, 90% | 50 g |
smetana na vaření | 50 g |
máslo čerstvé | 20 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nastrouhám nahrubo cuketu, osolím jí a nechám vypotit, pak jí vyždímu.
-
Celá vejce s erythritolem vyšlehám do pěny, přidám máslo, cuketu a nakonec smíchané suché přísady. Důkladně promíchám, naplním formy na muffíny tak do 3/4 a peču na 180°C 20-25 minut(zkusím špejlí)
-
Po vychladnutí vyndám z formiček, poliji polevou a posypu kokosem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů