Voňavý lowcarb dezert či snídaně.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 18 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
váha po vypocení 220 g 350 g |
350 g |
na vypocení cukety 2 špetky |
2 špetky |
4 kusy |
4 kusy |
40 g |
40 g |
nebo jiné ořechy 150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
Poleva | |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nastrouhám nahrubo cuketu, osolím jí a nechám vypotit, pak jí vyždímu.
-
Celá vejce s erythritolem vyšlehám do pěny, přidám máslo, cuketu a nakonec smíchané suché přísady. Důkladně promíchám, naplním formy na muffíny tak do 3/4 a peču na 180°C 20-25 minut(zkusím špejlí)
-
Po vychladnutí vyndám z formiček, poliji polevou a posypu kokosem.
Makronutrienty
21%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 995 kJ | 449 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 107 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,51 g
1,91 g |
3,39 g
0,863 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,751 SVJ | 0,339 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,7 g
7,13 g |
8,9 g
3,22 g |
Bílkoviny | 8,79 g | 3,96 g |
Sůl | 0,506 g | 0,228 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů