Cuketové matjesy a mrkvové buchtičky - LC

Cuketové matjesy jsou opravdu skvělé a opravdu mají chuť jako matjesy z ryb. Zatím každý kdo ochutnal byl nadšený. Je to opravdu překvapující, ta chuť je prostě skvělá. Úžasné využití cuket v jejich čase od Jozefa Kabáta, děkujeme!

Cuketové matjesy a mrkvové buchtičky - LC

Suroviny pro 9 osob

Čeho Kolik
cuketa 860 g
cibule 620 g
sůl 50 g
erythritol, sukrin 20 g
olivový olej z pokrutin 200 ml
ocet kvasný lihový 3 lžíce
nové koření 20 kuliček
pepř černý celý 40 kuliček
bobkový list celý sušený 9 kusů
mrkev 250 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 170 g
mozzarella 250 g
mandlová mouka 150 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 10 g
guma xantanová 5 g
vejce slepičí velké, l 2 kusy
sůl 5 g
olivový olej 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Cuketu jsem oloupal, rozpůlil. Vydlabal prostředek, měkkou část se semeny. Nakrájel na půlměsíčky cca 1 - 1,5 mm široké. Cibuli jsem nakrájel na co nejslabší půlměsíčky.

  2. Sůl a erythritol smíchal a promíchal v míse s cuketou a cibulí. Přidal kuličky koření a olej s octem. Po promíchání plnil 3 sklenice, do každé jsem dal 3 ks bobkového lístku. Do jedné ze sklenic jsem ještě přidal na tenko nakrájenou kapii. Chtěl jsem jednu sklenici ozvláštnit. Oboje jsou dobré, ale bez kapie jsou ,,matjesy,, zajímavější.

  3. Cuketa téměř okamžitě začne pouštět šťávu, tu jsem do sklenic rovnoměrně dolil. Už jen týden nechat uležet v lednici, denně otáčet sklenice a je hotovo.

  4. Mrkev jsem očistil a najemno nastrouhal, stejně tak sýr a nahrubo mozzarellu. Smíchal jsem vedle mouku, PDP, xantan a sůl. Obě směsi jsem rukou vyhnětl spolu s vejci v lepivé těsto. Vytvaroval koule (18 ks) a pokladl na papír pomazaný olivovým olejem, možno i jiným tukem. Pekl jsem v předehřáté troubě 30 minut na 180 °C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů