Cuketové lodičky s mletým masem - LC
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 2 kusy |
maso mleté | 500 g |
sůl himálajská jemná | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
česnek stroužky | 2 kusy |
cibule | 2 kusy |
olivový olej | 1 lžíce |
rajčata | 2 kusy |
mozzarella | 125 g |
sýr polotvrdý přírodní | 100 g |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Cukety jsem omyla a každou rozřízla na tři části. Špalíčky jsem podélně překrojila a vnitřek vydlabala lžící. Posolila jsem je a nechala vypotit. Nakrájela jsem cibuli nadrobno a na oleji ji osmahla dozlatova. Nastrouhala jsem sýry, nakrájela rajčata a připravila bylinky. Dejte pozor, abyste měli jen lístky, nesmí tam zůstat tuhé stonky.
-
Mleté maso jsem osolila, opepřila, přidala prolisovaný česnek, usmaženou a vychladlou cibuli a sýry. Vše jsem důkladně prohnětla rukou. Pak jsem už jen opatrně přimíchala nakrájená rajčata. Z cuket jsem vylila vodu, ještě jsem je osušila papírovými utěrkami a naplnila jsem je masovou směsí. Také to jde mnohem lépe rukama.
-
Cuketové lodičky (celkem jich bylo 12) jsem naskládala na plech vyložený pečícím papírem a posypala jsem je zbytkem sýru. Vložila jsem je do předehřáté trouby a pekla 40 minut. Jako přílohu mám ještě vařenou brokolici a čerstvou zeleninu. A jako dezert jsem měla cuketový perník. Takže... cuketovému šílenství zdar!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů