Cuketové lodičky s mletým masem - LC

Laduš

Cuketové lodičky s mletým masem - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
cuketa 2 kusy
maso mleté 500 g
sůl himálajská jemná 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
česnek stroužky 2 kusy
cibule 2 kusy
olivový olej 1 lžíce
rajčata 2 kusy
mozzarella 125 g
sýr polotvrdý přírodní 100 g
bylinky čerstvé směs 1 hrst

Postup přípravy

  1. Cukety jsem omyla a každou rozřízla na tři části. Špalíčky jsem podélně překrojila a vnitřek vydlabala lžící. Posolila jsem je a nechala vypotit. Nakrájela jsem cibuli nadrobno a na oleji ji osmahla dozlatova. Nastrouhala jsem sýry, nakrájela rajčata a připravila bylinky. Dejte pozor, abyste měli jen lístky, nesmí tam zůstat tuhé stonky.

  2. Mleté maso jsem osolila, opepřila, přidala prolisovaný česnek, usmaženou a vychladlou cibuli a sýry. Vše jsem důkladně prohnětla rukou. Pak jsem už jen opatrně přimíchala nakrájená rajčata. Z cuket jsem vylila vodu, ještě jsem je osušila papírovými utěrkami a naplnila jsem je masovou směsí. Také to jde mnohem lépe rukama.

  3. Cuketové lodičky (celkem jich bylo 12) jsem naskládala na plech vyložený pečícím papírem a posypala jsem je zbytkem sýru. Vložila jsem je do předehřáté trouby a pekla 40 minut. Jako přílohu mám ještě vařenou brokolici a čerstvou zeleninu. A jako dezert jsem měla cuketový perník. Takže... cuketovému šílenství zdar!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů